Hallo iedereen,

 

Laat ik mij even kort voorstellen, ik ben An Jacobs. Ik ben 34 jaar oud en mama van 3 kinderen. Aster is 3, Bas is 6 en Nore is 8 jaar oud. Onze zoon Bas bleek bij zijn geboorte onverwacht het syndroom van Down te hebben. Dit was voor ons een zeer onverwachte wending, maar ondertussen hebben we dit een plaats kunnen geven. Al zoekend op Facebook kwam ik terecht op de Facebookpagina van Leespraat. Ik ben me hier toen in gaan verdiepen en ontdekte zo voor Bas een zeer goede methode om te leren praten/communiceren alsook nu al een beetje te leren lezen. Toen Bas 2 jaar was, ben ik de basisworkshop gaan volgen bij de organisatie Stichtingscope die deze methode heeft opgericht: https://stichtingscope.nl/leespraat/

 

Nadat ik de basisworkshop gevolgd had ben ik vol enthousiasme met Bas aan de slag gegaan. Ik merkte bij Bas meteen een wereld van verschil en merkte dat dit bij hem echt wel de juiste methode is om eerst te leren praten, communiceren, zelfstandiger te laten worden, en zaken ook beter te leren begrijpen. Tegelijkertijd helpt het hem ook om stap voor stap te leren lezen. Dit sloeg zo goed aan bij hem dat ik na 1,5 jaar heb besloten om ook de verdiepingsworkshop te gaan volgen. Na de verdiepingsworkshop had ik weer extra kennis opgedaan om met Bas verder te werken. Hij kan nu reeds letters alsook woorddelen herkennen en begint zo zelf ongekende woorden samen te stellen. Hiernaast heb ik ook de basisworkshop Rekenlijn en Rekenlijn tot 10 gevolgd.

 

Ik merkte als mama dat als ik extra begeleiding zocht in Leespraat voor Bas hier in België het aanbod zeer beperkt was. Hier in België is er echter heel veel vraag naar leespraatbegeleiding voor kinderen met een auditieve beperking. Daarom heb ik besloten om de sprong te wagen en de opleiding leespraatbegeleidster te volgen.  Ik ben afgestudeerd in januari 2022.   

Ik ben nu voltijds aan de slag om andere gezinnen te begeleiden in het toepassen van Leespraat en Rekenlijn met hun kind in het dagelijkse leven.

Over mijzelf

Leespraat met An 

met dat extra duwtje in de rug

mijn prioriteit is de ontwikkeling van uw kind